måndag, juni 30, 2008

Top 3 sms från MP

Nr 3. Inkom 26 juni 2008 kl 15:05
"Jag älskar älskar älskar bajamajor!"

Nr 2. Inkom 27 april 2008 kl 05:23
"Jag har stuligt en macka!"

Nr 1. Inkom (tyvärr borta, men i januari 2008, efter att vi varit på Rex tror jag)
"När ska vi spy.... fan va jag hatar världen... blä, hat, sug, tvi, död.... å när fan går bussen?"

(Jag misstänker starkt att alla sms skrivits under påverkan)

MP!

Vi måste lära oss dansen!!

Mot Danmark!

Imorgon bitti styr jag mot Roskilde och festivalande. Om jag inte överlever, ge min rhodosbiljett till någon blek stackare.

Mina festivalkompisar vill också hälsa:



Åter om en vecka! Tja.

Inga konstigheter.


Listigt.

En del av er kanske minns listan över saker vi (rullstensgatare) skulle göra tillsammans Vt-08? Som vi så flitigt betade av? Kanske vore på sin plats att göra en liknande lista över saker vi ska göra på Rhodos. På eller av? Listförslag?

Kära 178:an.

Var igår och hälsade på vårt fina hus på Rullstensgatan. Det står kvar! Jens är herre i huset, och håller ställningarna.

Sedan vill jag inflika att jag ätit en oliv i helgen! Bevis finns, som skickades till MP, dock verkar tekniken ha svikit oss lite? Jag hoppas att jag inte ligger sist nu, jag känner på mig att Hanna inte har ätit någon tomat ännu.

söndag, juni 29, 2008

Pressen ökar

Tänkte sätta lite press på er andra!






Straff

Igår fick jag ett väldigt trevligt samtal från MP och Mabbi, dom var fulla och pratglada. Fyllesamtal uppskattas och uppmuntras från min sida, jag är ju fakttiskt väldigt ensam här i Örebro!
Men iaf, det vi pratade om var våra uppdrag (och även en skogsbrand, men det kan ju M&M få berätta om själva). Om man har lyckats med sitt uppdrag ska man kunna utföra det spontant, alltså helt plötsligt äta en oliv eller tomat, eller stoppa in en snus etc. Jag får tydligen lite dispens eftersom det är ju lite jobbigt att spontanshotta väldigt mycket. Men jag ska göra det lite grann iaf, för jag vill och framförallt kan!

M&M hade kommit på att den som lyckats minst bra med sitt uppdrag ska få ett straff. Och då! Då kom den där idén upp i mitt huvud! Det var liksom en sån idé som är så bra att det händer en gång på tusen att man bara kommer på den direkt!

Mitt förslag på straff: Den person som klarat sitt uppdrag minst bra måste göra alla andras uppdrag. Och inte lite då och då, utan direkt efter varandra!

Vad tycks?!

fredag, juni 27, 2008

torsdag, juni 26, 2008

Studier

Vilka bra länkar du har lagt upp för studier Tibbe! Hoppas alla pluggar nu... Kom ihåg att d finns alltid plugg att göra! =) Här på mitt o Karlssons ICA har de haft grekisk vecka.. inte dumt att lägga in en sån bara för vår skull!

onsdag, juni 25, 2008

Underhållning.

På tisdag sitter jag på Arlanda mellan 11:15-15:45. Den av er stockholmare som vill komma och sälla är välkommen. Ja menar, hade någon av er mellanlandat på Piteå Flygplats hade jag lätt kommit dit.

Grattis mig!

Jippi ja fick de 100:e inlägget....

Nu ska jag å jenny ta nattbussen ner till götet så nu blir de inge bloggande på 2 dagar, festival vare här, fy va kul!

Tibbs när ska du å gabbs roadtrippa till mig, jag köper jäst varje gång jag handlar för att kunna bjuda på nybakat...

Sen undrar jag när de började med mobilkomeror i Morden i Midsomer...

Lovar att hälsa Gbg från samtliga!

Finally!

Kan här med meddela att betalningen e gjord å gick som smort! Va duktiga alla har varit å jag har fått pengar från exakt alla med rätt belopp, bra jobbat tjejer!

tisdag, juni 24, 2008

Inte än.

Mamma föreslog att vi skulle äta olivsoppa idag men jag sa "Men hörrö, vi kanske gör en zucchinisoppa istället" så så fick det bli.

Zucchini e gott

måndag, juni 23, 2008

Info

När skuggan är kortare än dig själv, är strålningen från solen som starkast. Dvs på med oljan, och starta pressen!

Psyysshhh

Idag tjackade jag ett par shorts med inbyggd kapsylöppnare. Hur smart på en skala??

söndag, juni 22, 2008

Solskola

Vore det inte fett nice om vi körde lite kunskapsutbyte när vi till exempel ligger och steker. Jag blir lätt rastlös av sånt, men skulle man lära sig något under tiden, så skulle jag nog känna mig mer effektiv. MP kan lära oss lite matteformler, Åsa kan berätta för oss vad en arbetsterapeut egentligen gör och Myran kan lära oss lite om indiska gudar (alternativt proteiner och kolhydrater)!

Påminnelse

Nu e de dags för en betalningsvecka! glöm inte, alla har ansvaret på om de blir ngn rhodosresa på sina axlar... men känn ingen stor press, det här klarar vi!

Fundering

Ja undrar ja om de e ngt Jenny vill berätta... hmm hmm hmm

Nedräkningen har börjat!!

50 Dagar kvar...

MP visar vägen..

MP är en duktig tjej.. Tyvärr är inte jag lika duktig för jag vet inte ens hur man lägger filmjäveln åt rätt håll. Men det är bara att lägga huvudet på sned och njuta av MPs framgångar!

Beachnöje


Det sägs att man får den bästa brännan under rörelse!! Så jag tänkte packa ner något av det här.. saknar dock en sån där liten boll till racketerna.. Någon som äger en?

torsdag, juni 19, 2008

Åhh, jag behövde bara knäcka mitt lösenord jag hade hittat på! Jag är med i matchen! GLAD MIDSOMMAR

Sann glädje!

Det bästa med att komma hem om somrarna, är att se alla gamla skolkamrater som blivit tjocka!

I övrigt hoppas jag ni äter mycket jordgubbar under helgen. Jordgubbar innehåller mycket antioxidanter, och det behöver vi som är i fas 1! Hur går det med antioxidantladdningen för alla?




Nytt PASS!!

Tänkte bara skicka en liten påminnelse om det är någon som inte har förnyat sina pass om dom gått/går ut. Tror att de nya reglerna är att det MÅSTE vara giltiga enda till ett halvår efter det att man kommit hem.

onsdag, juni 18, 2008

Rhodosrapport

Nu äntligten har min korrespondent kommit tillbaka, hur brun som helst å ny frisyr vilket gjorde att det tog hela förmidddagen innan ja kände igen honom. Han var hur nöjd som helt, så de känns bra.
Ang hur dyrt de e, så de som de tar "överpriser" för är alla turisgrejer, typ som glass å solstolar... men mat å dricka var förhållandevis billigt, en halvliter öl för 20 spänn tyckte ja lät överkommligt. Hanna! steniga stränder, rekomenderades badtofflor.

Båten till marmaris testades aldrig men priset tur å retur e ca 450 kr...

Sen fanns det en jätte jätte fin strand dit man kunde ta buss, ( 80 kr) som hette ngt på L...

Han bodde inte i rhodos stad utan utanför men sa att de var typ hur mysigt som helst i staden å att de hängde typ där hela tiden... wiee!

Om ni undrar ngt som ja ska fråga ????

Inspiration.

För att peppa er lite.

En liten filmsnutt från bargatan (vår gata!). Tur att man är 17 bast säger jag bara!

Vuxenpoäng

Enligt vuxenpoäng-testet är vi så här gamla:

MP 27,6 år
Myran 27,6 år
Mabbi 25,1 år
Hanna i.u
Jenny i.u
Jag 17,3 år

Vad säger vi om det!

Va!?

tisdag, juni 17, 2008

Mitt i smeten!

Jag och Mp såg precis att vårt hotell kommer att ligga mittemellan två ungdomshotell. Med andra ord lär det inte bli mycket sova av,,men de har väl ingen räknat med heller,,eller??


RHODOS SOON WE COME!!

ÖVERASKNING VÄNTAR!!!

Hej allihop!

En fantastisk överaskning väntar er alla på Arlanda,,Jag och MP kommer att stå för denna. Förstår att ni blir innerligt nyfnikna på vad detta kan komma att vara, men härda ut. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!!!!

Uppdrag tomat!

Vill bara erkänna att mitt uppdrag har gått åt helvete så här långt. Bara tanken på att behöva trycka i mig en sån där röd varelse gör mig illamående. Så tibbe! Jag tycker oliver är ganska sunt uppdrag, även om de också e vidrigt.

MP: skriver,,Undrar om ja måste kunna röka när ja e nykter, isåfall försvåras mitt uppdrag mega.. men samtidigt kanske vi inte e så mycket nyktra på resan så denna fundering knaske inte behövs.... hmm!

KLart slut gummisprut,,eller nåt!

Nederlag.

Jag har ju faktiskt undvikit att ta upp ämnet uppdrag. Helt enkelt för att jag inte har ätit en enda oliv än! Jag ojar mig och tycker synd om mig själv, och tänker att jag minsann fick det svåraste uppdraget. Tomater, shotta, snusa! Hah! Klarar väl vem som helst. Men oliver.. Det är ingen barnlek alltså. Vetskapen om att jag måste lära mig gilla dessa små salta, inlagda, märkliga kulor inom åtta veckor tär på mitt sinne och samvete. Imorgon.. Imorgon kan jag börja.

Eller så väntar jag tills det blir fint väder.

Uppdragen

Okej, nu vill jag veta hur det går med uppdragen! Vi vet att Mabbi fått i sig några öl och att MP numera röker som en borstbindare.. Men er andra då? Jag vill gärna att ni skriver ett varsitt litet inlägg där ni berättar framsteg och eventuella motgångar.

Själv tycker jag att jag har lyckats ganska väl, eftersom jag har min egen definition av en shot, som ni även kan läsa här nedan.

Shot- dryck med hög procent som smakar lite konstigt och som man dricker i ett svep ur ett litet glas..

I övrigt så börjar jag känna mig ganska ensam här i gnällbältets spänne eftersom Ylva åker iväg för sommaren imorgon. Jag kommer alltså se på den sista avgörande gruppspelsmatchen helt själv!
Men vi har ju faktiskt ett solarium i källaren (som bara kostar 15 kronor för 30 minuter), jag kan ju roa mig med det alla ensamma kvällar..

Nu kom en litet sång upp i mitt huvud, jag tror att jag har lyckats ganska bra med att göra mitt liv till en musikal. Jag ska låta er dela den här lilla snutten jag har i mitt huvud med mig..

På återseende!!

When I was young, I never needed anyone
and making love was just for fun..
Those days are gone!
Livin' alone..
I think of all the friends I've known
When i dial the telephone, Nobody's home

All by myself
Don't wanna be
All by myself
Anymore!!!

måndag, juni 16, 2008

Snyft snyft

Läste i veckans coop-erbjudanden om extrapris på röror. Tycker så synd om alla allergiker...

Dagens tips.

En sån här godbit köpte jag idag, för att ha kontroll över mina dineros och gadgets. Även om jag gärna vill tro gott om allt folk, måste man inse att det faktiskt kan finnas ficktjuvar! (Läste ett bra tips på "nätet", nämligen att när man går ut behöver man inte ta med ALLA sina pengar! Ifall man skulle bli bestulen alltså.)

Bibblo

Jag tänkte typ, om alla tar med två böcker var, så lånar man av varandra när man läst ut sina. Det är väl sjukt smart? Eller är det bara jag, i egenskap av badkruka, som tänkt ligga på stranden och läsa istället för att bada?

Josåattehh

Ja asså, när jag solar vill jag ha så skarpa linjer från bikinin som möjligt. Det är bara då folk verkligen ser hur brun man blivit, när man ser linjer av vinterhud.
Jag vet att Myran är av annan karaktär och skyr dessa linjer som bränt barn skyr elden. Där är det trix och fix att knyta om banden varje gång man flippar sig.
Vad gäller för er andra?

IMPONERAD!!

Måste säga att jag är mycket inponerad utav åsas prestation i helgen vad gäller öldrickandet. Där ligger man ju i lä. Hur går det för er andra med era uppdrag??,,,Måste dock påpeka åsa att limen inte hör ölen till,men de var en väldigt god början måste jag säga=).

SEn kan jag ju bara uppmärksamma er om att det endast är 8 veckor minus nästan två dagar kvar tills vi ska åka,,de börjar börjar närma sig nu,,kan ju oxå passa på att påminna om inbetalningen till mp (lovar att inte va sen denna gång,,skäms fortfarande=(...

Hade bäst,,,

KRam

Inland traveller.

Hej hopp.
Hur ska midsommar firas? Jag ska åka till Inlandet, och det ser jag fram emot. I Inlandet finns inga hav, men det finns sjöar och mygg. Har ni varit i Inlandet någon gång?

Kvällen innan...

Ja å Hanna brainstormade lite igår å kom fram till att kl 19:00 träffas vi lördagen den 9:e aug för att gemensamt skåla in semestern å ta EN öl tillsammans, ett förslag är uteserveringen på mosebacke, dock som alla vet, allt beror på vädret!

Skål vänner!

Mythos

Tänkte ta upp den tråden som Åsa (kanske ska säga Mabbi ?) snuddade vid, vart får man tag på Mythos. En snabbsök på systemets sida gav inte många men relativt goda resultat skulle ja vilja påstå.

Grattis järfällaborna, jakan innehaver idag inte mindre än 28 st! (hyllplats 34-03-02)
Jenny du å ja får shoppa loss på gullmars där de fixar tak över huvudet för 98 st (flest i sthlm)
Myran i gnällbältet har de inte en enda, stackare!
Tibbe, du får dricka norrlands guld, Mythos finns närmast i ume, sundsvall el boden...

söndag, juni 15, 2008

Mabbi är en duktig tjej!


Vinnare

Jag antar att det inte kommer fler bidrag till tävlingen så den är härmed avslutad. Mabbi vann och kommer ursprungligen från " My bitches som misstolkades för Maj-Britt som förkortades till Mabbe som blev för likt Tibbe och därför blev Mabbi! " Mycket enkelt.
Jag har utsett Myran och Tibbe till vinnare! Ni kan glatt vänta på priser! =)

Igår drack jag ÖL! En hel corona med lime i! Jag dricker all öl med lime. Även lite falcon med lime slank ner. Tuborg o Elefantölen tackade jag nej till. Blev lite illamående men jag klarade mig om man säger så.. =) Ska försöka trycka in en bild från mobilen om det går.. jag har ingen aning... Jaha hur går det för er andra då? Kommer vi att klara det här?? =) Föressten så hittar varken jag eller Mp Mythosölen som Tibbe tipsade om... finns inte på systemet vid centralen i sthlm iaf.. Piteå kanske har ett rikare utbud? =)


JAG VILL TILL RHODOS NU!!!!!!!!!!!!!

lördag, juni 14, 2008

Smeknamnstävlingen

Vill bara påminna om att tävlingen lider mot sitt slut! Imorgon är sista dagen att skicka in bidrag!! Ett pris utlovas till vinnande! Så här ser bidragen ut:


Smeknamn: Inskickat av:
Flåsa Tibbe
Påsa Tibbe
Åsna Tibbe
Mabbe Myran och Tibbe
Mabbi Myran

Åsas bränna

Jag får lite flashbacks av den där bilden!! Hmmm.. hur ska det gå med solbrännan.. jag tar det väldigt lugnt iaf.. idag regnar d o jag kan inte skymta ett moln på himlen, det verkar helt safe att gå ut idag! Tänkte för övrigt gå på systemet .. Mp påminde mig genast om ölen, så jag ska självklart köpa lite öl, o sen lite vin oxå.. en husets kanske.. =)
Om jag ska beskriva min solbränna lite så har jag en hel del linjer.. från bla bikinin men sen så är jag snyggt vit på benen fram tills mina shorts slutar... hoppas att kunna göra något åt det på Rhodos! Ikväll ska Mp koka ihop en middag, ni är säkert bjudna allihopa, jag hoppas då att hon tänker på att vi ligger i fas 1!! =) Hur går det för er andra med brännan?

Sverigematch ikväll!! Jag hoppas att ni alla tänker stötta vårt land trots att vi längtar tills vi får åka härifrån! =) Heeeeeeeeeeeeeeja SVERIGE!!

fredag, juni 13, 2008

Solplanering.

Jag läser på expressens sida hur man ska solplanera innan utlanndsresan:

1-2 månader före solsemestern
Ät antioxidanter. Ät så färgstarkt som möjligt och försök få i dig mängder med gula, gröna, orange och röda grönsaker varje dag. Färgpigmenten i vissa livsmedel sägs skydda hudcellerna. Betakaroten finns bland annat i morötter och sötpotatis. Lykopen finns i tomater och lutein i grönkål och spenat. Gillar du inte att äta grönsaker går det lika bra att dricka osötade grönsaksjuicer. Vitamin E och C samt lykopen (i tomater) har i vetenskapliga studier visat sig förbereda huden för sol, minska solkänslighet och rodnad, motverka solrelaterat åldrande, intensifiera hudens solbruna färg och bibehålla färgen längre. Ät för att må bra, var rädd om dig i solen och använd ditt sunda förnuft!

4 veckor före
Bättra på naturen. Nu är det dags att höja nivåerna av C- och E-vitamin i cellerna som hjälper huden att förbättra sitt eget naturliga skydd. Det stärker huden och sägs minska risken för skadlig bränna. Kosttillskott och vitaminer stärker huden inifrån och ut och bättrar på melaninproduktionen (hudens eget pigment).

1 vecka före
Peela och smörj. Skrubba huden med en skrubbvante eller peelingkräm över hela kroppen. Ta i lite extra på armbågar, axlar och knän. För en snygg solbränna måste huden vara fri från döda hudceller och torra partier. Peeling stimulerar även cellförnyelsen och blodcirkulationen och gör huden slät och jämn.

1-4 dagar före
Hårborttagning. I dag finns det flera bra metoder för att ta bort hår på kroppen. Vissa tar bort håret permanent, andra bara för ett par dagar. Prova dig fram, olika metoder passar bra på olika ställen på kroppen. Många föredrar att raka eller använda en hår-borttagningskräm under armarna och en epilator eller vax på benen. Epilator eller vax gör att håret är mjukt i topparna när det återkommer.

1-2 dagar före
Andvänd en pre-tanning-produkt. En brun utan sol-kräm (BUS) ger inget UV-skydd mot solen, så risken att bränna sig är lika stor. Men börjar du solsemestern med lite färg i stället för likblek hud minskar pressen att snabbt bli brun – och det kanske får dig att ta det lite lugnare i början. Låt dig bara inte luras av din nya bruna färg!

Vi befinner oss alltså i fas 1. Vore kul om alla kunde rapportera lite hur det går med solplaneringen.
Har man gjort ett sånt här bra förarbete innan resan, antar jag att det bara är att fläska på med oljan där nere!


Berit säger

Min mamma vill påminna alla att se till att ni har det europeiska sjukförsäkringskortet, som beställs hos försäkringskassan.

Myran

är ju här! Jag skrev ju ett inlägg senast igår, men det kanske inte dög? :(

Money money money...

Tänkte påminna att snart e de tid för avbetalning 2 så ingen får planera in ngt bilinköp nästa månad, el visst men betala mig först... Hoppas alla har koll på hur mycket de ska betala för min påminnelselapp försvann i flytten (går säkert att leta fram...el nått) Ja tänkte betala innan ja åker till Göteborg, West Coast Riot (jippi) så någon gång helst helst helst innan den 24 om de går...

Btw någon som vet någonstans att övernatta i Gbg, delsjö camping gills inte... ?????????

Vart e myran? Lever du? Jobb?

Jiho!

Phu vilken tur tibbe! Klart ja tar hand om dig... de enda ja e lite osäker på e de prassliga täcket, men ja har ju ett tag på mig att fnula ut ngt.

Åh då ska du få träffa Tudor! Där har du ngt att se fram emot...

torsdag, juni 12, 2008

Sjukt bra nyhet!

Hörrni, nu har jag bokat mina anslutningsflyg. Så jag kan följa med!
MP, jag kommer till Storre på eftermiddagen på lördag, vill du förbarma dig över mig? Jag kräver inte så mycket, tak över huvudet, god frukost (hembakat bröd), ett prassligt täcke och en godnattsaga.

Hurra hurra.

Känner mig mycket glad, upprymd och en smula rörd. Äntligen är vi kompletta. Hanna hittade hit!

PS.

På återseende glömde jag skriva,,nu blir ni inte av med mig i första taget,,så länge internet ser till att vilja funka även i fortsättningen=),,

ÄNTLIGEN!! Hanna han enter the building

GUESS WHO` S HERE!!!!!!!!!!!!

Hoppas ni inte väntat alltför otåligt på min storslagna entre till detta fantastikst kreativa påfund.
Vill bara inleda min vistelse här med att säga att Rhodos kommer bli the best tripp ever,,,ledsen mp,,inte äns sweden rock lr slå vår kommande resa,,nä nu ska jag sluta skriva innan internet strejkar,,har inte fått bukt med det än här hemma i sthlm,, hoppas de kanon med alla,,


LÖÖÖVE YOOO

PUSS

ett litet tips!

jag såg på tv att om man har kvar färgen längre om man låter bli att bränna sig!

Birra.

I helgen tycker jag att alla vi ska gå till systemet och köpa hem några flaskor av den grekiska ölen Mythos! Kostar 16,30 kr flarran, passar bra som sällskapsdryck och till greklands nationalrätt; sallad!


Frappé


Vi kaffedrickare måste ju testa den grekiska versionen av iskaffe. Tänk när vi avnjutit en gos middag på en restaurang med kanske lite livemusik å känner oss lagom sönderbrända å just redo att gå hem till Alexia å äta lite salt å kanske lite dricka till de, just då skulle de sitta fint med en Frappé!

onsdag, juni 11, 2008

Saknar er

Ville bara säga att jag saknar mina medresenärer.. "det var alldeles för länge sen vi sågs!!" Hoppas verkligen att vi träffas oftare på Rhodos.. För övrigt så " det regnar här i stockholm idag.. ni har det säkert bättre än jaaaaaaaaaaaag!"

Mä oo ihan känyssä!

Jag förstår att ni undrat och undrat var jag hållit hus, men jag har varit bortrest idag. Utomlands. Men nu är jag hemma, jetlaggad och sliten, men hemma är jag. Har som vanligt varit en stor musikfascist i bilen, inser att jag måste försöka tona ner den sidan på vår resa.
Men det kommer jag nog inte att göra.

Lyllo mig

Kan nu meddela att jag har 4 likvärdiga snusställen i munnen... grattis MP!

Äsch!

Det där med att jag skulle ha en snusfri piteåvistelse sprack idag.
Men det var bra tänkt.

tisdag, juni 10, 2008

2-0 mjo.

Jo visst, kul att Sverige vann, men hörrni! Tänk på att Grekland är som vårt andra hemland nu, så vi måste visa lite empati för de stackars grekarna.

Sverige - Grekland 2-0

Nu känns det bra att åka till grekland!

Värmeslag

De roliga å gulliga med Jakob e att när han vill ha uppmärksamhet (nya batterier) så PIPER han, så sött!

Lider med dig Tibbs men har man valt att bosätta sig där uppe så... Sthlms kollektivtrafik e iaf perfekt aklimatisering för Rhodos värme, inget slöseri på AC där inte. Även mitt jobb har gett upp de där med ventilation å vädring, inge syre å 35 grader varmt, man har ju krympt till hälften där dagen e slut. Men då tänker ja, övning ger färdighet!

La semestra närmar sig.

Hey dudessesses, idag är det BARA 2 månader kvar! OJOJOJOJOJ. Ni kanske har det skitvarmt och ball nere i Stockholm, men i Piteå är det faktiskt 4 grader och snö (typ). Jag brukar blunda hårt och tänka mig oss på stranden på Rhodos... Här är bilden som dyker upp;

















Fast brunare såklart.

en liten fråga bara..

Vart fan är Hanna?!?

måndag, juni 09, 2008

Håll huvudet kallt!

På Rhodos i augusti är medeltemperaturen 33 grader. Därför är det viktigt att skydda huvudet med en hatt eller keps, för att undvika få värmeslag eller solsting. Jag köpte min solhatt idag. Det bästa med den är att den går att använda på fest också!

Till alla hummuslovers

Fisherman

Jag ska troligtvis till Finland på ons eller tors! Sååååattehhm, ska nån ha nåt?

Jag vill så gärna ha en kisse.


Varning utfärdas.

Saxat från Wikipedia:

"Strandraggare, en person, nästan alltid en man, som besöker badstränder i syfte att söka sexuella kontakter.
Strandraggaren använder sin avklädda kropp för att få uppmärksamhet. Han är oftast kroppsbyggare
och tar ibland med vikter och annan träningsutrustning till stranden. En strandraggare är skicklig på att posera. Han är solbränd och ofta tatuerad."

söndag, juni 08, 2008

I´m back!

Brunare än någonsin har jag överlevt Sweden rock, (även jakob =)) å e så imponerad över bloggen, va duktiga ni e!

Ryktet har tydligen gått (vet inte hur =)) att jag nu har klarat mitt uppdrag... ni krävde bildbevis å en film e inspelad. Dock e den kolsvart å de enda som hörs e mitt "Äta pepparkaka" men ja hoppas ni kan tro på mitt ord.

Nu packa upp å sova... de var den kallast festivalen ever på nätterna men grymt kul.. vill redan tillbaka, älskar öl!

fy!

sno glas får man inte göra!

lördag, juni 07, 2008

Grattis Åsa!!!

Idag gratulerar vi Åsa! (aka Mabbi, Flåsa, Åsna, Påsa..)
23 bast idag! Hurra hurra hurra hurra!
För att läska er som inte befann er på Rullstensgatan igår..

Just det, pannkakstårta!

Ajaj MP...

MP hälsade vidare i natt att hon då hade rökt fem (5!) st egna cigaretter. Nu börjar åtminstonde jag bli orolig.. Har vi skapat ett cigarettmonster?


Är detta MP i augusti?


fredag, juni 06, 2008

Varning för Papegojor

Blue Lagoon ligger inte på bargatan utan ligger lite mer central i Rhodos stad. Stället är inget man väljer sent på natten utan är lite mer av ett förkrök ställe. Utanför sitter tre papegojeor och tittar på en när man går in. Den vänstra av papegojorna kan man klappa, den är hur snäll som helst. Dom andra två är kära i varandra och klappar man den ena så blir den andra direkt svartsjuk och börjar “skrika” på en. Så det bör man undvika.

Rapport från MP.

MP har glädjande nyheter från Sweden Rock, hon kan röka nu! Det betyder att hennes uppdrag är completed, och det gläder oss alla väldigt mycket.
Hon rapporterar också att hon ätit kött fyra gånger ikväll, vilket säger rätt mycket om nivån på hennes fylla. Kanske också en orsak till att hon lyckats röka just ikväll.

Grattis MP, och hoppas att röklyckan håller i sig!

Titta Hanna!

Se på dom stackars barnen som sliter för tomaterna, gör det inte ont i hjärtat när du vägrar äta dom?!

lite pepp till Mabbi

Det här är Doris, hon dricker öl. Precis som Mabbi ska göra. Rock on!

en tröst när herr ågren kommer krypande..

Om nån tragisk människa orkar sticka oliver så borde nog Tibbe kunna trycka i sig några stycken och låtsas tycka det är gott..

Vindträning.

Eftersom det är väldigt blåsigt ute idag, tog jag och Myran tillfället i akt och passade på att träna lite inför en eventuell vistelse på Windybeach. På detta sätt bygger man upp en resistens mot vinden, vilket i slutändan leder till blåståligare hud och sinne.

Det är något jag kan rekommendera er alla att göra!



torsdag, juni 05, 2008

Sommarlov

Jag sitter här.. full av lycka i hela kroppen.. idag fick jag sommarlov!! Det handlar egentligen inte om vad sommarlovet egentligen innebär, att slippa skolan, utan jag är lycklig för att jag har såå underbara vänner att umgås med ute i solen. Tibbe.. såå mån om att man ska flippa korrekt i solskenet. Myran.. såå bra på att visa att man måste dricka mycket vatten. Mmm.. å då tänker jag.. nu är det första dagen på sommarlovet, snart är det den 10 augusti!! =) Senare på dagen, när jag sitter i gröngräset o njuter av det sista solskenet som lyser över nydalahöjd så får jag plötsligt en överasskning.. en present.. åå jag blev såå glad.. jag trodde att det va öl..å jag försökte fortsätta o vara glad för jag måste ju lära mig lite positiva tankar.. men sen.. när jag öppnade sååå jaa.. vem kunde ana?.. det var JULESKUM! *smaskens* tänkte jag! =) Mmm jag tror att jag kan dö lycklig nu...

Kolla på apan.

- Så här gör man MP, sa apan.

Stekarmetoder.

Efter att ha legat ute och pressat i värmen idag, har jag, Myran och Åsna utarbetat två olika metoder för att sola.
Den första kallar vi korvmetoden, vilket innebär att man likt en korv du köper på Statoil rullar hela tiden. Kan med fördel utföras stående.
Den andra metoden, hamburgermetoden, innebär att man ligger platt och steker och flippar sig ofta.

Uppdrag

Jag tycker att vi ska upprepa våra små uppdrag en gång till bara, så att man vet!

Myran- shotta
Åsa- dricka öl
Tibbe- äta oliver
MP- röka
Hanna- äta tomater
Jenny- snusa

Jag vet inte vem som har det värst, men jag vet iaf vad jag tycker.. stackars stackars lilla kristin...
inte bara fotsulorna, glöm för guds skull inte knävecken flickor! tänk på ayia napa..

summa summarum: jag ska bli brun!

onsdag, juni 04, 2008

Dagens tips.

Glöm inte att smörja in fotsulorna med solskydd! De är också exponerade för solen!

Over and out.

Ställningen i tävlingen är följande..

Så här ser den ut än så länge;

Smeknamn: Inskickat av:
Flåsa Tibbe
Påsa Tibbe
Åsna Tibbe
Mabbe Myran och Tibbe

Det hela är mycket spännande.. jag gillar Mabbe starkt men är öppen för flera förslag.. vill påminna att sista dagen för inlämning av smeknamnsförslag är söndagen den 15 juni!

Tibbe>> Eftersom inte Hanna har hittat hit än, o inte lär göra det på ett tag, kan du kolla med henne om det räcker med att de inte BARA vill knulla? Är det viktigt för henne att de vill knulla menar jag? Så jag vet om jag ska totalt ignorera de som inte vill det..

Nu är det grillning snart! Kanske blir lite Rhodos snack om vi har tur..

Åsa, rimmar på..

Fler förslag till Åsas smeknamn-to-be:
- Flåsa
- Påsa
- Åsna

Peace.

Uppdatering

Jag och Tibbe pratade lite idag, och vi tänkte att Maj-Britt kan ju bli Mabbe!
Alltså! Förslag på Åsas smeknamn: Mabbe!

Hanna talar.

Samtalade lite med Hanna häromdagen. Eftersom hon inte är närvarande här ännu, tänkte jag framföra ett av hennes önskemål;
Hon vill så gärna träffa folk nere på Rhodos, men absolut inget sånt där gäng som bara åkt dit för att knulla.
Alla med på noterna?

OjOj!

Tack Tibbe för denna lilla grekiska parlör! Ett litet ord jag saknar är faktiskt skål, men den kan jag redan och jag tänkte dela med mig av min visdom (som inte alls kommer i närheten av Tibbes visdom)

Yamas - Skål

Något som jag tycker är lite tråkigt är att jag prenumenerar på uppdateringar från den här lilla raringen, men Tibbe hade skrivit hela två inlägg utan att detta nådde mig.. Ledsamt!

Denna härliga morgon sitter det folk utanför mitt fönster som väckte mig med deras skitsnack om att Nydalahäjd är ungdomligt. (det är ju för fan mest studentkorridorer, no shit Sherlock!)

Summa summarum: Jag ska bli brun!

Goda råd från äldre kvinna.

Okej, okej! Jag vet att jag blivit något av en förebild för er, jag är ju både äldst och klokast av oss alla. Därför tänkte jag utnyttja min position lite, och uppmuntra er till att packa ner minst ett par fotriktiga skor. Fötterna ska man vara rädd om.
Alltså Åsa, inte bara flipflops.

Läxa

Användbara grekiska fraser jag vill att ni lär er. Förhör om en vecka.

Se thelo - Jag vill ha dig

Se thelo po'li - Jag vill ha dig mycket

Ti jin'ete - Hur är läget/vad händer?

Birra - Öl

Krasi - Vin

Pos selene? - Vad heter du?

Ime apo ti Zoidhia - Jag är från Sverige

Kom ihåg att i Grekland är det fortfarande viktigt med Ni-fomen!

Sådär ja!

Kom på att jag för några timmar sen lovade Tibbe att börja blogga, men på grund av trötthet och andra diverse saker (som t.ex. Ocean´s twelve) har det tagit sin lilla tid. Men here I am!

Först och främst så har jag lite kommentarer angående de tidigare inläggen;

1. I Rhodosdieten så ska faktiskt vatten ingå, det bestämdes ju faktiskt på ett möte!

2. Åsas smeknamn! Det här är direkt till dig Åsa. Tänk dig tillbaka nån månad, till den första maj för att vara exakt. Tänk dig att du, jag, Hanna och Putte tittar på film i Hannas korridor. Apopå ingenting så blev vi dina små bitchar, men inte vilka bitchar som helst, utan dina Maj-Britts. Och med tanke på att du är den enda medlemmen i min fanclub så kan man ju säga att du är min bitch, min Maj-Britt. Det jag vill komma till är alltså att mitt förslag på Åsas smeknamn är Maj-Britt

3. Var också nånting, som jag skrattade åt, men jag kommer inte på vad.. Jag återkommer om det!

Sen så Rhodos, detta paradis. Detta medelhavets pärla.. Man kan ju även kalla Rhodos för Heliousa, som betyder "Solens vän". Men eftersom vi hittills har kallat Heliousa för Rhodos så har ni min tillåtelse att göra det, eftersom det förmodligen blivit det inlärda namnet för er.

Jag vet inte hur ni känner, men en av mina högsta drömmar är att besöka den största ön i den Dodekanska ögruppen!

Summa summarum: Jag ska bli brun!

tisdag, juni 03, 2008

Kurerar mig

Hej alla resenärer!!

Vad glad jag blev att det är såå många inlägg i bloggen redan. Det har vart en otroligt intressant o lärorik läsning. Det visar på engagemang och att det är fler än jag som har höga förväntningar på resan! Rhodos, Rhodos, Rhodos!!

Jag kan börja säga att jag är förkyld och extremt trött, vilket kan göra att det här inlägget blir flummigare än vanligt. Håll till godo.

Har nu suggsesivt börjat leva som de gamla grekerna.. har nu en trasig mp3- spelare.. en mobil som lever sitt eget liv.. o har på senaste tiden märkt att min dator börjat bli väldigt seg. Såå det jag vill säga är att jag håller på att vänja mig av med alla tekniska prylar som inte kommer att passa in i världen på Rhodos. Det är fler i resesällskapet som har gått på samma bana sedan resan bokades.. Myran har ju total krachat sin dator.. vilket jag tycker var väldigt stort gjort eftersom det är min dator jag värderar högst.. kan tänka mig att mobilen blir svårare för Myran att vänja sig av med, då hon är en baddare på sms. Myran kom dock på att hon behövde en dator för att kunna skriva här på bloggen, så hon la lite stålar på en ny. Bra jobbat Myran! Hanna, som har allmänt oflyt många gånger, har ju "givit bort en av sina mobiler till bättre behövande" Hon hade ju ändå två. Å all heder till henne som valde att själv behålla den trasiga. Även hennes cykel, tv, dvd, hörlurar och mp3 har hon så smått börjat avverka. Vad säger ni andra tre om detta?? Ett bra tips för er kanske?

Jaa o sen va d det här med att välja "Användarnamn" till bloggen. Tänkte att jag skulle få ha nått liiiite roligare namn än Åsa.. men eftersom jag inte har nått smeknamn.. å inte kom på nått bättre än "sötsomsocker" så blev det inget med det. Jag tänkte därmed starta en tävling i skrivande stund; "Hitta rätt smeknamn". Den går ut på att hitta ett smeknamn till varje resenär som vi kan använda oss av när vi samtalar om Rhodosresan. Smeknamnsförslag lämnas här på bloggen eller till mig personligen fram tom söndagen den 15 juni. Efter det kommer det att bli en omröstning. Mer info om när den äger rum kommer senare. Det är bara att börja skicka in era smeknamnsförslag.

Uppdraget.. Jag har i skolan lärt mig om KBT, Kognitiv Beteende Terapi.. och har däri hittat en teknik som heter Exponering = Att suggsesivt utsätta sig för det man har problem med. Så jag vill bara säga att det finns evidens för det vi håller på med. Jag har kommit så långt i min behandling att jag har börjat arbeta med tanken "Åsa dricker öl. " Det har gått sådär.. jag kommer därför att ge mig en hemläxa till nästa gång jag är på systemet. Jag ska köpa en valfri öl. Ojojoj.. jag kommer att behöva mycket stöd. Vill också ge mitt stöd till er.. jag är imponerad över era framsteg. Vad är det Jenny har som uppdrag? Å hur gick det egentligen för Hanna med tomaterna?

Nää nu måste jag lägga mig ner.. på återseende..





Kära Alexia.



Här är Alexia, vårt blivande hem i två veckor.

Snart kommer vi Alexia!

Ang sommarträning.

Sådär, just inkasserat ett färskt sommarlov. Sitter och laddar för den stundande olivträningen.
Jag vet att Myran har kommit ganska långt i sin shotträning, och Hanna har köpt två stycken tomater. Huruvida dessa passerade hennes strupe eller ej, det är en annan historia. MP har rökt lite med mig i kön till Invito. De flesta verkar vara igång, men jag skulle vilja ha lite uppdateringar gällande Åsa och Jenny.

Piz out.

Top 5 - inte glömma packa

1. Snus
2. Snuff
3. Tabletter
4. Glatt humör
5. Badkläder

måndag, juni 02, 2008

Positivt!

Fick i helgen veta att Marie hade vart på Rhodos för ca 3 somrar sen, hon tyckte att det var jättebra, en bra idé med "bargatan" tydligen, man slapp springa runt så mycket, å gissa vilka som bor PÅ den! Tydligen jättesant de där med "windybeach" å den vindstilla även. Men hon var nöjd, jiho!

Bränningsupplägg!

Jag har fått instruktioner på hur göra den "perfekta brännan"

Steg 1: Detta sker innan ditresan, man ska peela sig för att få en sådan fräsch grund som möjligt att starta ifrån

Steg 2: Nu befinner vi oss, säg första dagen på stranden, det gäller att gå ut lite långsamt, med solkrämen iaf i närheten och gärna på. Bygga upp lite grundfärg.

Steg 3: Det här minns ja inte riktigt men ja tror man ska peela sig där nere även för att solen ska få fäste på den undre uden, då sitter brännan i längre.

Steg 4: Solattack!!! Olja å steka på stranden, så mycket å så länge man orkar.

Fatta vad bruna vi kommer va!

söndag, juni 01, 2008

Värsta brännan

MP, det låter helt fabulöst. Hur smart som helst att skicka dit en testperson innan, så vi slipper dåliga upplevelser! Det skulle ju vara skitbra också om alla fick svart på vitt hur man fixar den bästa brännan MP!